Saskia Lupini

Saskia Lupini-Klute

Sinds een tiental jaren ben ik 'gebeten' door het glasvirus.


De verschijningsvormen, de intense kleurencombinaties en ook de onuitputtelijke designmogelijkheden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de glinstering, de heldere transparantie en de altijd wisselende symfonische metamorfose welke het zonlicht door het glas immer weer tevoorschijn tovert.


Glas spreekt, eist aandacht, versluiert, vloeit en vergroot. Glas doet nog veel meer. Ik ben een kunstenares die zich, via een lange, kronkelige weg, gespecialiseerd heeft in het 'glazen ambacht'. Verstilde glastaferelen, glazen vergezichten en glazen sieraden; alles puur en eerlijk handwerk.

Gebrandschilderd en gesneden glas, al dan niet gezet in koper en/of lood, enkele mondgeblazen stukken en stillevens, vormen de sprookjesachtige en mythologische ondergrond, waar ik al glasblazend, snijdend en solderend de ruwe oervormen tracht te transformeren tot de pure essentie die er in verborgen zit.


Een alchemistisch, altruïstisch en elementair proces, dat zich met behulp van vuur, aarde, water en lucht daarna graag in verhalende beelden aan de wereld laat tonen.


Saskia Lupini-Klute

1000 Brussel

België +32 (0)475-526511

saskia@het-glazen-sprookje-manufacturen.eu

Portfolio