Technieken


GLASTECHNIEKEN Hot-werkte glas


Geblazen glas


Het warme en vloeibare glas wordt "geplukt" met behulp van een pijp in een smeltoven. Aan het eind van de pijp wordt het glas gevormd met behulp van hout of metaal tool, en door middel van het blazen in de pijp.

Het glas is gewerkt bij een temperatuur variërend van 1100 tot 1200 ° C.In zand gieten

(Zand gieten)


Zand gieten of spuitgieten in zand-is een eenvoudige techniek, dat is om te gieten van het gesmolten glas in een mal gemaakt in het zand. met uitzondering van de oven, hulpmiddelen en apparatuur heel eenvoudig. Een temperatuur 1250 ° C, of zelfs van daarbuiten, geven uitstekende detail weergave. De artistieke mogelijkheden zijn enorm.


Glas aan de brander (lampwerk)

Werk met het Crystal of borosilicaat glas blaaspijp, biedt vele technische mogelijkheden. Voordat de vlam door met behulp van gekleurde staven kan "spin" en clay sculpturen, de tekens of sieraden.

Buizen, produceert het glaswerk laboratorium of neon.Glas in de oven


Glas plakken

Glas plakken, is een methode van koud glas gekraakt, fijngemaakt of gemalen tot poeder, soms klinker plakken met een bindmiddel, bereid in sommige mallen in vuurvaste materialen, en vervolgens tot 800 ° gegloeid opmaak.

Verpulverde glas gemengd met bindende agenten elementen kan direct worden geïmplementeerd in het penseel in de mallen blijven vaak geopend door het stempelen proces.Casting oven

Het glas wordt gestort in een container (meestal een klei bloempot gekookt). Deze container wordt geplaatst op een vuurvaste gips mal. Zodra de oven deur gesloten, is de inhoud ervan temperatuur gecontroleerde door een timer. Dit proces duurt enkele dagen afhankelijk van de dikte van de stukken.


Smelten

Het smelten is een hete collage proces. Verschillende stukken van glas zijn geordend in een oven aanvankelijk koud, dan verwarmd tot 650 °. In dit stadium de stukken glas worden viskeuze en plakken informatie uitwisselen tussen hen.


Thermoforming

Thermoforming is een opmaak methode die is het plaatsen van een stuk glas op een drager. Ongeveer 700 ° onder invloed van de zwaartekracht, de plaat wordt vervormd en strekt zich uit tot het gewenste effect. De kamer kan ook worden opgemaakt door waait, afzuigen of mechanische activiteit.
Koud glas


Afwerking

Afwerking van glazen objecten er over het algemeen zijn verschillende stappen onder die kunnen worden aangeboden

•Snijden

•Schuren

•Behuizing

•Assembly (collage)


Grootte & graveren

Diamond grootte wordt gedaan met behulp van verticale draaibanken uitgerust met hulpmiddelen en de gravure is gedaan met behulp van diamant scharen.


Gekleurd glas

Het gebrandschilderd glas is een proces dat bestaat uit monteren met behulp van verschillende materialen van stukken van vlakglas per een tekening vooraf uitgevoerd. De stukjes glas kunnen worden ingebed in stokken van lood, koper, maar ook in stenen of geperforeerde platen, volgens het systeem van schermen. De techniek van een glazen plaat, die bestaat uit het glas delen met beton of hars, komt dicht bij dit proces.


Zandstralen

Schuren is een zandstralen en etsen proces verkregen door projectie van een zeer krachtige sandblasting (straal van samengeperste lucht) op een glazen object. Zandkorrels maken kleine gaatjes. Hierdoor kan effect een matte of Satijn, om te schrijven en tekenen patronen op het glas en het boren en snijden het.


De lijst is niet uitputtend, er zijn vele andere technieken. Als u weet dat anderen gepubliceerde zou willen zien, gelieve te voelen vrij om te schrijven ons: info@verribelglass.be